Pogoji poslovanja

About us

Splošni pogoji spletne trgovine UROSINVALENTINA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino UROSINVALENTINA (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje U&V d.o.o. .

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine UROSINVALENTINA, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med U&V d.o.o. in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Vrste uporabnikov

Ob registraciji v spletno trgovino UROSINVALENTINA pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana UROSINVALENTINA nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na INFO@UROSINVALENTINA.SI Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

 

Dostopnost informacij

U&D d.o.o. se zavezujejo, da bodo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju U&V d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene v spletni trgovini UROSINVALENTINA so prikazane kot spletne cene. Spletne cene so cene, kot jih oblikujejo U&V d.o.o. in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine UROSINVALENTINA.

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med U&V d.o.o.. in kupcem je v spletni trgovini UROSINVALENTINA sklenjena v trenutku, ko U&V d.o.o. kupcu pošljejo prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: V obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za U&V d.o.o. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku UROSINVALENTINA.

 

Načini plačila

UROSINVALENTINA omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na transakcijski račun (TRR) podjetja po ponudbi/predračunu
 • z nakazilom na PayPal račun podjetja (možnost tudi če nimate računa PayPal plačate s kreditno kartico preko varnega portala v PayPal-u.

Izdaja računa

U&V d.o.o. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošljejo tudi natisnjen račun skupaj z dostavljenim paketom. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike UROSINVALENTINA. Uporabnik UROSINVALENTINA postanete z registracijo v spletni trgovini ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost UROSINVALENTINA.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo UROSINVALENTINA kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

Postopek obveščanja o nakupu

 1. UROSINVALENTINA naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu spletne trgovine UROSINVALENTINA so na spletni strani UROSINVALENTINA vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila U&V d.o.o. naročilo pregledajo, preverijo dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdijo oziroma z razlogom zavrnejo. U&V d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokličejo kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih U&V d.o.o. nimajo na zalogi v lastnem skladišču, so U&V d.o.o. izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do poslovalnice. Prek elektronske pošte U&V d.o.o. kupca sproti obveščajo o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči U&V d.o.o., ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj U&V d.o.o. ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko U&V d.o.o. naročilo kupca zavrnejo iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. U&V d.o.o. ne prevzemajo nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih U&V d.o.o. nimajo na zalogi v lastnem skladišču.

 1. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

U&V d.o.o. v dogovorjenem roku artikel pripravijo, odpošlje oziroma pripravijo za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvestijo kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči +386 41822064

ali po e-mailu na naslov info@urosinvalentina.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

 

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v primeru nakupa za pravne osebe v drugem koraku vpišete v obrazec tudi ime in davčno številko podjetja ter potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Spletna trgovina UROSINVALENTINA pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na transakcijski račun (TRR) podjetja po ponudbi/predračunu
 • z nakazilom na PayPal račun podjetja (možnost tudi če nimate računa PayPal plačate s kreditno kartico preko varnega portala v PayPal-u.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@urosinvalentina.si

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: U&V d.o.o. Skominova ulica 2, 5294 Dornberk ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk prodajalca U&V d.o.o. je Pošta Slovenije, vendar si U&V d.o.o. pridržujejo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Strošek dostave za naročila v skupni vsoti, ki je manjša od 45€, je 4,50€. Strošek dostave za naročila v skupni vsoti, ki je višja od 45€, je brezplačen.
Za tujino je dobava po dogovoru s kupcem!

 

Varovanje osebnih podatkov

U&V d.o.o. se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

UROSINVALENTINA za nedoločen čas hrani naslednje podatke strank: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s UROSINVALENITNA.

UROSINVALENTINA navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

UROSINVALENTINA hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s UROSINVALENTINA. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

UROSINVALENTINA omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih UROSINVALENTINA pregleda. UROSINVALENTINA ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni UROSINVALENTINA ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in UROSINVALENINA dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. UROSINVALENTINA ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu UROSINVALENTINA, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter, da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na UROSINAVELNTINA.

 

Omejitev odgovornosti

UROSINAVLENTINA se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da UROSINVALENTINA ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo UROSINVALENTINA kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

UROSINVALENTINA ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. UROSINVALENTINA mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. UROSINVALENTINA ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

UROSINVALENTINA ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih UROSINVALENTINA v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Pritožbe in spori

U&V d.o.o. spoštujejo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. U&V d.o.o. se po vseh močeh trudijo izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem U&V d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko +386 41 822 064  ali po elektronski pošti na info@urosinvalentina.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@urosinvalentina.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

U&V d.o.o. se zavedajo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si U&V d.o.o. prizadevajo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi U&V d.o.o. ne priznavajo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

U&V d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Pogoji veljajo od Oktobra 2020.